Mars’a seyahat için geri sayım!

Uzay Kampı Türkiye, Gençlere Aurora Simülatörü İle Uzay Eğitimleri Sunuyor

Uzay Kampı Türkiye "Aurora İle Mars'a Seyahat" İçin Geri Sayıma Geçti

İZMİR (İGFA) – Uzay Kampı Türkiye, 17 Nisan'da özel bir törenle gerçekleştireceği lansman ile Aurora simülatörü ile yeni bir dönem başlatıyor. İzmir'de bulunan ve dünyanın sayılı uzay kamplarından biri olan Uzay Kampı Türkiye, NASA'nın 2030'larda planladığı Mars görevlerinin simülasyonlarını deneyimleme fırsatı sunacak Aurora kapsülü ile gençlere uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi verecek.

Interaktif Uzay Uçuşlarıyla Yeni Deneyimler

Aurora simülatörü ile gerçekleştirilecek interaktif uzay uçuşlarında, katılımcılar Mars'a ve Ay'a insanlı uzay uçuşlarının canlandırıldığı deneyimler yaşayacak. Programa eklenen teknolojik yenilikler sadece teknik bilgi aktarmakla kalmayacak, aynı zamanda problem çözme, ekip çalışması ve zaman yönetimi gibi önemli becerilerin gelişimine de katkı sağlayacak.

Türkiye'de tek olma özelliğine sahip olan Aurora simülatörü, 17 Nisan'daki lansman töreninin ardından 9-16 yaş aralığındaki gençlere yönelik Galaktik Yaz Kampı programlarına dahil edilecek. Bu sayede gençler, uzay teknolojileri ve bilimleri alanında kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Daha Fazla Bilgi İçin: Benzer Konulardaki Diğer Yazılar

Mars’a seyahat için geri sayım! yazısı ilk önce SafaTV – SRT üzerinde ortaya çıktı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir