Araç Alacaklara Müjdeli Haber Geldi! En Uygun Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

Taşıt kredisi nasıl alınır sorusunu soruyorsanız sizlere iki seçenek sunacağız. Bunların ilki; aracı satın alacağınız yerin kredi imkanı bulunuyorsa oradan alabilirsiniz. İkinci seçenek ise; en uygun taşıt kredisi veren bankaları araştırarak sizin ödeme seçeneklerinize uygun olan kredileri tercih edebilirsiniz. En uygun taşıt kredisi veren bankalar olarak ilk etapta maaş anlaşmalı banka ile görüşebilirsiniz.

Taşıt Kredisi Şartları Nelerdir?

Taşıt kredisi şartları olarak değil de genel olarak kredi çekmek için öncelikle çalıştığınız firmada 6 ay aralıksız olarak çalışıyor olmanıza bakılır. Daha sonra kredi çekeceğiniz banka sizde bazı belgeleri temin etmenizi isteyecektir. Uygun kredi çıkıp çıkmayacağı konusu da bir süre sonra size bildirilecektir. Sigortalı olmanız, kredi ya da kredi kartlarınızı düzenli ödemenizden sonra zaten önünüzde herhangi bir engel kalmamaktadır. Kredi Çekme Şartları Nelerdir? Hesaplama ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

Taşıt Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Taşıt kredisi başvurusu yapmak için öncelikle krediyi çekmek istediğiniz bankaya giderek müşteri temsilcisiyle görüşmeniz gerekiyor. Sizden bir takım bilgiler isteyecektir. Bunun neticesinde kredi çekip çekemeyeceğiniz belirlenecektir. Her şey tamam olduktan sonra krediniz uygun olduğu takdirde sizden bazı belgeler istenecektir. Eğer taşıt kredisi çıkmıyorsa elinizde biraz nakit bulunuyorsa ya da bulunmuyorsa ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz.

En Uygun Taşıt Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

Hayalinizdeki ikinci el aracı en uygun araç kredisi veren bankalar ile almak istiyor iseniz sizlere önerimiz yıl sonunu beklemelisiniz. Yıl sonunda sıfır araç satan firmalar ellerinde ait olduğu yıla modele araç kalmaması için elindeki araçları uygun fiyatlar ile eritmek ister. Ellerindeki geçmiş olacak olan yıla ait sıfır aracı eritmek için bir çok bankalardan teklifler alır. Bu teklifleri değerlendiren araç üretici firmalar en uygun araç kredisi veren bankalar ile anlaşma sağlar ve tüketicilere uygun ödeme koşulları verirler. Genellik ile 36 veya 48 aya kadar sıfır faizli kredi olanağı saylayan firmalar extra olarak müşterilerine takas imkanları da vermektedir. Eğer ki sıfır araç almak ve uygun araç kredisi imkanlarından faydalanmak istiyor iseniz sizlere önerimiz yıl sonu kampanyalarını beklemelisiniz.

Taşıt Kredisi Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Taşıt kredisi başvurusu için sizlerden istenen belgeler olacaktır. Bu belgeler;

  • Öncelikle bankanın size vereceği kredi başvurusu formunu doldurmalısınız.
  • Kimlik kartı
  • Ehliyet ya da varsa pasaport aslı ve fotokopileri
  • Kredi kullanacak kişinin üzerine fatura
  • İkametgah belgesi
  • Gelir belgesi
  • Maaş bordrosu

Yukarıdaki belgeler bazı bankalar tarafından ortak istenen belgelerdir. Ancak bazı durumlarda farklı belge de sizden istenebilir. Bu tamamen bankanın isteğine göre değişmektedir.

Taşıt Kredisi Faiz Oranları Nelerdir?

Taşıt kredisi faiz oranları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, başvuru yapmak istediğiniz bankanın internet sitesini ziyaret ederek güncel kredi faiz oranlarını öğrenebilirsiniz.

Taşıt Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?

Taşıt kredisi hesaplama işlemi, genel olarak hem sıfır hem de ikinci el araç satın almak için yapılmaktadır. Bazı bankalar ise sıfır araç kredisine sunduğu kolaylıkları ikinci el araç için sunmamaktadır. En garanti taşıt kredisi hesaplamasını kredi kullanacağınız banka tarafından size sunulur ve ödeme bilgileriniz görebilirsiniz.

Yolculuğa Hazır Mısınız? İlgili Bağlantılara Göz Atın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir